Data

03/05/2023 - 30/06/2023
Caducat!

Hora

8:00 - 18:00

Festa del comerç just i la sostenibilitat

A Montcada i Reixac, el cicle Comerç Just i Sostenibilitat torna aquest 2023 amb una quinzena de propostes per a tots els públics que es faran entre els mesos de maig, juny i juliol i posaran en valor aquesta alternativa de consum per mitjà de tallers, contes i exposicions.

El programa comença el 3 de maig (17 h) amb el contacontes La Haiki a la Biblioteca Elisenda, a càrrec de Gisela Llimona, activitat que es repetirà el 19 de maig al Centre Cívic Can Cuiàs (17.30 h). El dia 4 hi haurà el taller ‘Què hi ha darrera el mòbil?’, a càrrec de l’organització Setem, al Centre Cívic Can Cuiàs. El dia 24 (18 h), el Museu Tèxtil de Terrassa oferirà el taller ‘No perdis flassada… recicla’t la samarreta’, a l’Espai Jove Can Tauler. El 2 de juny hi haurà l’espectacle musical infantil ‘Karibú’, amb Carles Cuberes, davant del Centre Cívic Can Cuiàs (17.30 h).

Un dels plats forts del programa és la Fira del comerç just i la sostenibilitat que tindrà lloc amb motiu de la Festa Major de Montcada i Reixac. L’activitat és farà el 4 de juny, de 10 a 13 h, i inclourà jocs infantils de gran format i l’estenedor de les injustícies; un taller d’horticultura ecològica; un taller de creació de bosses amb samarretes, a càrrec de l’AMB (cal portar les samarretes de casa); un d’estampació de bosses i un altre de piruletes de xocolata. També hi haurà la visita de l’EcoTruck, la unitat mòbil d’educació ambiental de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

El 9 de juny hi haurà de nou el taller de piruletes de xocolata, a l’Espai Jove Can Tauler (18 h) i el dia 13, tapes i plates de comerç just, al Centre Cívic La Ribera. El dia 14 (18 h) es farà la xerrada ‘Saps de què està fet el teu mòbil?’, a l’Espai Jove Can Tauler i 21 de juny (18 h), en aquest mateix espai, el taller ‘Construcció participativa d’escenaris de futur per a la transició ecosocial’. La darrera activitat del cicle és el taller d’horticultura ecològica ‘Hort-art i joc’, de creació d’un test, al Centre Cívic Can Cuiàs (17.30 h).

El programa es complementa amb tres exposicions: ‘Electrònica justa’, del 4 al 19 de maig al Centre Cívic Can Cuiàs; ‘Les vides que vestim’, del 10 al 26 de maig a l’Espai Jove Can Tauler; i ‘Saps de què està fet el teu mòbil?’, del 14 al 30 de juny a Can Tauler.

Podeu consultar el detalls del programa complet aquí.